کد خبر: 14392
تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۴
شیر مادر

شیر مادر، بی بدیل ترین ماده غذایی برای نوزادان به ویژه در شش ماهه اول زندگی است و همچون آب حیاتی گران سنگ، جسم و روح کودکان را زندگی دوباره می‌بخشد.

به گزارش پیام خانواده  شیر مادر یک منبع غذایی غنی برای نوزادان است. یک ترکیب عالی از ویتامین ها، پروتئین و چربی است. یعنی تمام موادی که نوزادتان به آن نیاز دارد. همچنین در مقایسه با شیر خشک، به راحتی هضم می شود. شیر مادر شامل آنتی بادی‌هایی است که برای مقابله با ویروس‌ها و باکتری‌ها کمک می‌کند. شیر مادر احتمال بروز بیماری‌هایی مانند آسم یا آلرژی را پایین می‌آورد. همچنین کودکانی که در شش ماه اول شیر مادر خورده اند، به احتمال کمتری به عفونت گوش، بیماری‌های دستگاه تنفسی و اسهال مبتلا می‌شوند. از سوی دیگر مراجعه کمتری به مطب پزشک خواهند داشت.در برخی مطالعات نشان داده شده است که شیر مادر با آی کیو بالاتر کودکان ارتباط مستقیمی دارد. از سوی دیگر ارتباط فیزیکی نزدیک مادر یا نوزاد، تماس پوست با پوست و ارتباط چشمی همگی به ارتباط گرفتن نوزاد با مادر و احساس امنیت کمک بسیاری می‌کند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، به احتمال بیشتری مقدار وزن متناسب تری اضافه می‌کنند و دچار اضافه وزن نمی‌شوند.
حسین فرشیدی،معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری هفته جهانی تغذیه با شیر مادر با شعار «حمایت همه جانبه ترویج تغذیه با شیر مادر برای همه»، گفت: با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر در دین مبین اسلام و توصیه های دینی و بهبود شاخص های تغذیه انحصاری و تداوم تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی در کاهش مرگ و میر کودکان و ارتقای سلامت آنان، همگام با آژانس بین المللی ترویج تغذیه با شیر مادر (WABA:World Alliance Breastfeeding Action)، وزارت بهداشت مطابق با روال هر سال با شعار "حمایت همه جانبه ترویج تغذیه با شیر مادر برای همه Breastfeeding Support for All "، برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر را مورد تاکید و حمایت قرار می دهد.
وی با بیان اینکه این شعار در راستای دستیابی به اهدافی همچون ارتقای آگاهی جامعه در خصوص چالش های موجود در حمایت از ترویج تغذیه با شیر مادر، توسعه بستر لازم جهت دسترسی برابر به تغذیه با شیر مادر به عنوان راهکار از بین بردن چالش ها در جهت حمایت از تغذیه با شیر مادر، جلب همراهی و حمایت افراد و سازمان ها جهت افزایش همکاری و حمایت آنان از تغذیه با شیر مادر و جلب حمایت و همکاری های مرتبط با تغذیه با شیر مادر با تمرکز بر گروه های آسیب پذیر و حمایت آنان از تغذیه با شیر مادر، مطرح شده است، تاکید کرد: دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور براساس این اهداف و در قالب فعالیت های الزامی و پیشنهادی اقدام کنند. معاون بهداشت وزارت بهداشت، برنامه ریزی برای اجرای فعالیت های هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر را مطابق با روزهای این هفته، تشریح و بیان کرد: چهارشنبه 10 مرداد، "نقش سیاستگذاران در بهبود وضعیت شیردهی"، پنجشنبه 11 مرداد، "نقش پدران در شیردهی موفق"، جمعه 12 مرداد "نقش روحانیون و گروه های مذهبی در حمایت از تغذیه با شیر مادر"، شنبه 13 مرداد "نقش قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در حمایت از مادر و شیرخوار"، یکشنبه 14 مرداد "نقش رسانه ها و فضاهای مجازی در آگاهی و مهارت مادران و خانواده ها"، دوشنبه 15 مرداد "نقش گروه های مردمی در ترویج تغذیه با شیر مادر"، سه شنبه 16 مرداد "نقش مدیران و کارفرمایان در حمایت از ترویج تغذیه با شیر مادر"، نامگذاری شده است.

برنامه‌های دانشگاه‌ها در هفته جهانی تغذیه با شیر مادر فرشیدی، ابلاغ دستورالعمل اجرایی بزرگداشت هفته جهانی شیر مادر در راستای اهداف به شهرستان‌های تابعه، و ادارات مرتبط، برگزاری کارگاه و جلسات آموزشی مدیران و کلیه کارکنان بهداشتی و درمانی، مادران و خانواده های آنان، هماهنگی و مکاتبه با صدا و سیما به منظور پخش یا زیرنویس پیام های مشوق شیردهی در هفته مذکور و تاکید مجدد بر لزوم رعایت الزامات اجرای کد بین المللی جانشین شونده های شیر مادر از جمله منع نمایش دادن شیر مصنوعی در برنامه های تلویزیونی و پوشش خبری رویدادهای مرتبط، را از جمله فعالیت های الزامی دانشگاه‌های علوم پزشکی در هفته جهانی شیر مادر، برشمرد و بر استفاده از فرصت های موجود در دانشگاه ها با هماهنگی سازمان ها و ادارات، به منظور آگاه کردن خانواده و افراد مرتبط در خصوص تغذیه با شیر مادر، هماهنگی و طرح موضوع در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان به منظور تبیین اهمیت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و ترویج تغذیه با شیر مادر و پیگیری اجرای آن توسط سایر ادارات و سازمان ها، هماهنگی با معاونت‌های غذا و دارو و درمان به منظور نظارت گسترده بر اجرای کد بین‌المللی جانشین شونده‌های شیر مادر در داروخانه ها، مطب ها، بیمارستان ها و کلینیک های خصوصی و شناسایی چالش ها و مشکلات موجود در استفاده خودسرانه یا خارج از دستورالعمل شیر مصنوعی و طراحی اجرای مداخلات در راستای بهبود شاخص تغذیه انحصاری با شیر مادر، تاکید کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =